Vanavanemate päev

Vanavanemate päeva tähistamine Jakobi koolis

Esmaspäeval, 9.septembril pidas Jakobi kooli-ja lasteaiapere vanavanematepäeva. Sel aastal tehti seda erilisemalt kui tavaliselt. Vahvad vanavanemad tulid koos lapselastega Raja tallu, kus meid võõrustasid mesinik Tarvo ja vaarikakasvataja Kairi. Kohale saabus julgelt üle saja inimese. Vanavanemad tulid hiigel-piknikukorvidega ja me katsime ühiselt imelise peolaua. Mida kõike seal ei leidunud? Oli magusat, soolast, haput ja vürtsikat. Jookide eest seisid hea meie söögitädid Heili ja Merike. Kõhud said täis ja jäi veel koju viimisekski. Lisaks oli lapselastel võimalus vaarikatest kõht punni süüa ja vanaemad ja vanaisad said soodsa hinnaga ise endile vaarikaid korjata. Ja söödi ning korjati.

Tarvo jutustas lastele ja vanavanematele talu ajaloost ning rääkis mesindusest põnevaid fakte. Lastele oli tore joosta, hüpata, palli mängida ja nautida vanaavanematega toredat õhtut. Ja nii armas oli näha, kuidas vanad tuttavad kokku said ja juttu jätkus kauemaks. Direktor Tiia tänas ja tunnustas meie laste esivanemaid toetuse eest. Meie lastel on vägev „tagala”- vanavanemad! Tegime vanaemadele ja vanaisadele ka ettepaneku, et nad kirjutaksid oma kooliteest jutukesi ning mesaame teha ühe vahva raamatu, kuhu nad lisaksid ka oma lapsepõlve lemmiktoidu retseptid. Meil kõigil oli tore ja vaheldusrikas õhtupoolik!

Oleme siiralt tänulikud, et Raja talu pererahvas meid nii soojalt vastu võttis! Kallitele vanavanematele palju tervist ja õnnistus põue!

Õpetaja Anar Ruubel

Fotod: Anar Ruubel

Rahvusvaheline raamatu lugemise päev

📚Täna on rahvusvaheline raamatu lugemise päev 📚 ja meie lastel oli hommikul 🙏 privileeg🙏, kuidas luust ja lihast kirjanik luges ette katkendit oma raamatust.

💚💚💚 Meil käis külas Juhani Püttsepp, kes oma raamatu “On kuu kui kuldne laev” põhjal rääkis meile ajaloost, kuidas 1944. aastal pidid paljud eestlased jätma sõjahirmus maha kodumaa ja pagesid üle mere Rootsi.

P.S. Raamat “On kuu kui kuldne laev” on väga hea raamat ja on kõikidele meeldinud, kes seda lugenud on. Kahjuks oli ta poodides välja müüdud. Just eile ilmus teine trükk poodidesse taas müügile- aitäh kirjastusele Tänapäev- et me ei unustaks.

Tänavu möödub 80 aastat 1944. aasta hilissuvest ja sügisest, mil sissetungiva Nõukogude armee eest põgenes Eestist umbes 80 000 inimest, kellest paljud ei jõudnud kunagi sihtkohta. Kuna valdav osa põgenejatest lahkus Eestist meritsi, nimetatakse seda lahkumislainet ka paadipõgenemiseks.

Aitäh toreda külaskäigu eest, Juhani Püttsepp! 😍